ЗАКОРДОННИЙ ДОСВІД РОЗВИТКУ ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ АПК (НА ПРИКЛАДІ США) - ШКВАРУК, Діна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті досліджено ключові аспекти, які сприяли успіху США в створенні стійкої і ефективної аграрної системи, зосереджуючись на екологічних та економічних аспектах. Визначено роль держави у підтримці сталого розвитку АПК, вказуючи на важливість правильного регулювання та стимулювання аналізуючого сектору. Підкреслюється, що США успішно використовують інструменти господарського стимулювання, такі як фінансові поштовхи, податкові пільги та регулятивні механізми, щоб сприяти розвитку еколого-економічного потенціалу АПК. Охарактеризовано рівень ВВП США та його значення у формування ефективної економіки. Зазначено основні характеристики розвитку економіки на екологічній основі в країні та інноваційні підходи та технології, такі як сільськогосподарська біотехнологія, точне землеробство, системи зберігання води та енергоефективність, що сприяють збільшенню продуктивності та зниженню використання ресурсів. Крім того, в статті зазначено, що успіх США полягає в розвиненій системі досліджень і розвитку, яка сприяє постійній інноваційній діяльності та адаптації до змінних умов.