ОБЛІКОВО-АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОЦІНЮВАННЯ ВПЛИВУ ВІЙНИ НА ДОСЯГНЕННЯ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - КРУТОВА, Анжеліка; НЕСТЕРЕНКО, Оксана (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті доведено, що розробка інструментарію обліково-аналітичного забезпечення для оцінки досягнення суб’єктами господарювання цілей сталого розвитку під час війни стає важливим науково-практичним завданням. Проаналізовано вплив російської агресії на досягнення цілей сталого розвитку як на рівні України, так і всього світу. Визначено основні проблеми з якими зіштовхнеться Україна при підготовці добровільного національного огляду під час війни та запропоновано шляхи їх вирішення. Для формування надійного обліково-аналітичного забезпечення визначення впливу війни на рівень кожного з визначених 183 індикаторів сталого розвитку запропоновано адаптувати методику, яка базується на розрахунку симулятора рівня руйнування економіки внаслідок війни та передбачає визначення низки ключових показників: коефіцієнту рівня шкоди від війни; коефіцієнту інтенсивності збройних нападів; масштабу військових руйнувань; співвідношення рівнів інфляції та безробіття під час війни.