РОЗВИТОК БІЗНЕС-КОМУНІКАЦІЙ ЯК ЕЛЕМЕНТА УПРАВЛІНННЯ КОРПОРАТИВНОЮ КУЛЬТУРОЮ ПІДПРИЄМСТВА - ПИСАРЕВСЬКА, Ганна; ШУБА, Тетяна; ВАВІЛОВ, Богдан (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Метою статті є аналіз та узагальнення сучасної практики застосування бізнес-комунікацій в процесі управління корпоративною культурою на засадах діджеталізації. Досліджено ключові аспекти впливу корпоративної культури на ефективність роботи організації, її згуртованість, адаптивність до змін та конкурентоспроможність у сучасному ринковому середовищі. Особливу увагу приділено трансформації бізнес-комунікацій під впливом діджиталізації. Проаналізовано цифрові інструменти, що використовуються для вдосконалення корпоративної культури, зокрема платформи для управління проєктами, інструменти для комунікації, цифрові сервіси для навчання персоналу та моніторингу настроїв у колективі. Визначено їхній вплив на створення прозорого робочого середовища, забезпечення інтеграції між підрозділами організації, прискорення прийняття рішень та формування інноваційної атмосфери. Дослідження підкреслює необхідність систематичного вдосконалення бізнес-комунікацій як засобу підвищення продуктивності, зміцнення корпоративного духу та підтримки емоційного благополуччя співробітників. Результати дослідження підкреслюють важливість бізнес-комунікацій у корпоративній культурі як засобу адаптації до змін і основи для довгострокового успіху. Напрямками подальших досліджень є обґрунтування інструментарію практичного впровадження бізнес-комунікацій на основі діджиталізації в управління корпоративною культурою вітчизняних підприємств