ЗАСТОСУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ЦИФРОВОГО МАРКЕТИНГУ НА ПІДПРИЄМСТВІ З БУДІВНИЦТВА СОНЯЧНИХ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЙ: ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА - ДІДЕНКО, Євген (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті представлено узагальнення теорії і практики застосування технологій цифрового маркетингу на підприємстві з будівництва сонячних електростанцій. З’ясовано, що сучасні реалії розвитку бізнесу демонструють зростаючу важливість технологій цифрового маркетингу як основного інструменту для досягнення конкурентоспроможності підприємств. У галузі будівництва сонячних електростанцій ці технології відіграють провідну роль у залученні клієнтів, підвищенні впізнаваності бренду та популяризації екологічно чистих рішень. Для успішного функціонування компаній у сфері будівництва сонячних електростанцій важливо зосередитися на комплексному підході до маркетингових стратегій. Ключовими елементами є контент-маркетинг, SEO (пошукова оптимізація), PPC-реклама та активна діяльність у соціальних мережах. Такі заходи дозволяють підприємствам не лише ефективно просувати свої послуги, а й залучати цільову аудиторію, підкреслюючи екологічність та економічну вигоду сонячної енергії. Сучасні CRM-системи є невід’ємною складовою цифрового маркетингу, адже вони автоматизують взаємодію з клієнтами та допомагають адаптувати пропозиції до їхніх потреб. Інструменти веб-аналітики, зокрема Google Analytics, разом із методами A/B-тестування дозволяють вдосконалювати маркетингові кампанії та забезпечувати високу ефективність рекламних заходів. Інноваційні рішення також сприяють розвитку галузі. Вони дозволяють створювати інтерактивні тури для клієнтів, прогнозувати попит та персоналізувати маркетингові повідомлення. З’ясовано, що важливим аспектом застосування технологій цифрового маркетингу на підприємстві з будівництва сонячних електростанцій є формування позитивного іміджу компанії. Демонстрація сертифікацій, отримання галузевих нагород, публікація відгуків клієнтів і участь у виставках допомагають зміцнити довіру аудиторії. Це дає змогу компаніям будувати довготривалі партнерські відносини та утримувати стійкі позиції на ринку.