КОНЦЕПЦІЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ЯК ЧИННИК ТРАНСФОРМАЦІЇ ФЕШН-СЕГМЕНТУ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ В РЕГІОНАХ УКРАЇНИ - БУДНІКЕВИЧ, Ірина; ГОНЧАР, Вадим; ЛАБ’ЯК, Ганна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті розглянуто просторову трансформацію фешн-сегменту легкої промисловості в регіонах України в контексті концепції сталого розвитку. Досліджено основні виклики, пов’язані з впливом глобальних економічних змін, воєнними діями та соціальними трансформаціями. Визначено регіональні особливості розвитку легкої промисловості, зокрема екологічні, економічні, соціальні та культурні фактори, які впливають на спеціалізацію та конкурентоспроможність підприємств. Запропоновано напрями трансформації фешн-сегменту в кожному з регіонів України, які включають впровадження принципів сталого розвитку, локалізацію виробництва, використання екологічно чистих матеріалів та інноваційних технологій. Зроблено висновок про необхідність підтримки місцевих виробників через державні та міжнародні програми, розвиток кластерів та експортного потенціалу українських брендів. Отримані результати можуть бути використані при розробці стратегій сталого розвитку легкої промисловості в регіонах Україні.