ТУРИСТИЧНО-РЕКРЕАЦІЙНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ЯВОРІВСЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ЛЬВІВЩИНИ, ЯК ПРІОРІТЕТНИЙ ФАКТОР ЇЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - ПАНЬКІВ, Наталія; ПІСОЦЬКИЙ, Богдан (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті проаналізовано туристично-рекреаційний потенціал Яворівської ОТГ Львівщини та досліджено передумови формування концепції сталого розвитку та перспективи її впровадження у громаді. Особлива увага приділена аналізу природних, культурних, історичних та інфраструктурних ресурсів регіону, що дозволяє зрозуміти унікальність та різноманітність туристичних пропозицій. Здійснено комплексний огляд туристичних можливостей району, динаміки показників розвитку, проаналізовано показники діяльності установ та суб’єктів регулювання галузі туризму. Оцінено існуючі програми та стратегії сталого розвитку, визначено їхню роль у підвищенні конкурентоспроможності району. Досліджено проблемні аспекти та перспективи переходу району до сталого розвитку, здійснено SWOT-аналіз. Подано рекомендації щодо розвитку туризму та просування туристичного бренду Яворівської громади. Розроблено програму та заходи сталого розвитку для Яворівської ОТГ, які враховують необхідність системного підходу до вирішення проблем та досягнення цілей сталого розвитку туризму в регіоні.