ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ВНУТРІШНЬОЇ УПРАВЛІНСЬКОЇ ЗВІТНОСТІ У МОЛОЧНОМУ СКОТАРСТВІ - ЗДИРКО, Наталія; ФІЛІПОВА, Олександра (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Сучасний стан молочного скотарства в Україні характеризується низкою проблем, серед яких особливо гостро стоїть питання ефективності управління виробництвом. Недостатньо розвинена система внутрішньої управлінської звітності є одним з ключових факторів, що стримують розвиток галузі. Встановлено актуальність проблеми браку чітких правил у формуванні системи внутрішньої управлінської звітності у молочному скотарстві. Розглянуто основні тенденції та проблеми розвитку молочної галузі України. Проаналізовано роль управлінського обліку у зменшенні витрат на вирощування молочного скотарства. Узагальнено основні вимоги щодо внутрішньої управлінської звітності сільського господарства.