ВИДОБУВНА ГАЛУЗЬ УКРАЇНИ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ - ВЛАСЕНКО, Іван; ГАЛАЧЕНКО, Олександр; БОНДАР, Тетяна; ГЛІНСЬКА, Руслана (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Важливою часткою економіки України є видобувна галузь промисловості. В статті розглянуто частку видобувної промисловості і розроблення кар’єрів у ВВП України. Проведено аналіз безпосереднього внеску видобувної галузі у ВВП України; вартість експорту продукції видобувних галузей; загальний обсяг платежів видобувних галузей на користь держави; обсяг капітальних інвестицій по всім видобувним галузям. Розглянуто балансові запаси та загальний обсяг видобування у 2021 році основних корисних копалин України. Окреслено основні проблеми галузі на сучасному етапі та перспективи її розвитку у післявоєнний період.