ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ МАРКЕТИНГОМ ТУРИСТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА В СУЧАСНИХ УМОВАХ - БАРВІНОК, Наталія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті досліджено питання формування системи управління маркетингом туристичних підприємств в умовах глобалізації, науково-технічного прогресу та кризових явищ, акцентуючи увагу на етапах маркетингової діяльності, таких як проведення досліджень, визначення цілей, формування стратегії та контроль результатів. Проаналізовано особливості туристичного продукту, включаючи його невіддільність від процесу споживання, мінливість якості, недовговічність та сезонність. Підкреслено важливість сегментації споживачів та адаптації стратегій до умов ринку, зокрема через використання онлайн-каналів, програм лояльності та рекламних кампаній. Запропоновано концепцію Growth mindset як інструмент підвищення гнучкості та конкурентоспроможності підприємств, що дозволяє оперативно реагувати на зміни ринку та створювати унікальні туристичні продукти, відповідні сучасним вимогам споживачів.