РИЗИКИ У СИСТЕМІ ПРИЙНЯТТЯ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ НА ПІДПРИЄМСТВІ - ТАРЛОПОВ, Ігор (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті представлено аналіз класифікаційної групи ризиків за сферою діяльності. Метою роботи є визначення ризиків у системі прийняття управлінських рішень на підприємстві. Надано визначення як ризику протиставляється невизначеності, яка виникає, коли події не можна класифікувати за об’єктивними ймовірностями, а натомість пов’язують із суб’єктивними ймовірностями у формі ступеня впевненості економічних агентів. Визначено особливості таких групи ризиків: внутрішні та зовнішні. Розглянуто такі внутрішні види ризиків: операційні, фінансові, маркетингові, професійні, стратегічні, репутаційні. Розглянуто особливості таких видів зовнішніх ризиків: фінансові, економічні, відповідності, технологічні, екологічні. Здійснено аналіз ризиків діяльності та цілей сталого розвитку.