ВЕРИФІКАЦІЯ НАУКОВОЇ КОМПОНЕНТИ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВ - БАРДАШ, Сергій; ШАПОВАЛОВА, Валентина; ПАШКОВА, Алла (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
В умовах ведення визвольної війни питання фінансування обороноздатності та забезпечення виконання соціальних функцій держави є вкрай ускладненими. З означеної причини першочерговим завданням є досягнення максимально ефективного управління публічними фінансами, суттєва частина яких становить фінансову допомогу урядів демократичних країн світу та міжнародних фінансових організацій. Зовнішня фінансова допомога може бути сповільнена та скорочена у разі її неефективного використання. Перед владою України постали питання забезпечення ефективності управління державними фінансами, які є складовою публічних фінансів, а також управління фінансовою допомогою країн та організацій-донорів, розв’язання яких є неможливим без адекватної інформаційним запитам системи бухгалтерського обліку в державному секторі. Встановлено, що бухгалтерський облік в державному секторі підлягає безумовному впливу, а отже безумовній трансформації до міжнародних стандартів. Всі наукові дослідження присвячені розв’язанню проблеми неефективної організації бухгалтерського обліку в державному секторі. Визначено, що глибинна трансформація бухгалтерського обліку в державному секторі можлива за умови поглиблення наукових досліджень та пошуку заходів удосконалення бухгалтерського обліку в державному секторі як на рівні наукових знань так і поглиблення його теорії.