ПОДАТКОВЕ ПЛАНУВАННЯ У СИСТЕМІ ФІНАНСОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ - ПОГРІЩУК, Галина; ГОЛОВАЙ, Надія; БЕЙ, Сніжана (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті детально розглянуто важливість податкового планування на мікрорівні. Основна увага приділена аналізу концепції податкового планування, а також всебічному дослідженню тактик та інструментів, які застосовуються в рамках податкового планування. Встановлено, що податкова стратегія підприємства в сучасній парадигмі має визначатися не лише обчисленням податкових зобов’язань, але й ретельним вивченням можливостей їх оптимізації. Доведено, що ефективне використання податкових стимулів та здатність уникнення надмірних податкових тягарів уможливлює суттєве поліпшення фінансового положення суб’єктів господарювання. Ефективне податкове планування, що передбачає залучення кваліфікованих спеціалістів у цій сфері, ретельне дотримання чинного законодавства, систематичні консультації з фіскальними органами та максимальну оптимізацію податкового навантаження, є ключовим фактором у створенні високорентабельного, легітимного та стабільного бізнесу.