УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ДИНАМІЧНОГО ЗОВНІШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА - МАМОНТЕНКО, Наталія; МІХЛЯЄВ, Максим (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті здійснено аналіз основних тенденцій, що притаманні середовищу існування сучасного підприємства. Досліджено основні підходи до розуміння управління розвитком підприємств, що базуються на знаннях, цифровізації чи інноваціях. Окремо досліджено вплив цифровізації на розвиток підприємств та потребу врахуванні її в управління. Детально проаналізовано наслідки активного використання штучного інтелекту, узагальнено потенційні наслідки цієї тенденції у контексті управління розвитком підприємств.