ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ МОНІТОРИНГУ ПЕРСОНАЛУ НА ОСНОВІ ВИКОРИСТАННЯ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - ГЕЛЬМАН, Валентина; ЧЕРЕП, Олександр; БЕХТЕР, Лілія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Економічні умови в Україні та світі вимагають розробки нових організаційних форм, методів і підходів до ефективного управління підприємствами всіх галузей, автоматизації процесів управління та моніторингу персоналу. Сьогодні роботодавці мають різні мотиви для впровадження моніторингового програмного забезпечення. Серед основних причин — підвищення продуктивності, забезпечення безпеки даних, дотримання трудової дисципліни та запобігання шахрайству. Пандемія Covid-19 змусила багато компаній перейти на дистанційну роботу, що створило нові проблеми для управління та моніторингу персоналу. У такій ситуації програмне забезпечення для моніторингу стає ключовим інструментом для підтримки контролю та ефективності. У статті акцентується увага на важливості автоматизації окремих складових системи управління персоналом в сучасних компаніях, зокрема на необхідності впровадження в їх практичну діяльність спеціалізованих програм для моніторингу роботи співробітників, що обумовлено розвитком новітніх цифрових HR-технологій. Розглянуто характеристики, акцентовано увагу на перевагах та недоліках використання сучасними компаніями програмного забезпечення для моніторингу співробітників. Представлено пропозиції щодо успішного використання інструментів програмного забезпечення моніторингу персоналу, зокрема урахування різних мотивів для впровадження спеціальних програм моніторингу, необхідності дотримання етичних норм і законодавства, забезпечення прозорості та відкритості у відносинах з працівниками.