ВИКОРИСТАННЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ФОРМУВАННІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ПІДВИЩЕННЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ - ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ, Дмитро (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Дана стаття присвячена дослідженню методичних засад формування та розвитку методів раціонального використання енергетичних ресурсів. Доведено, що так як Україна промислово займає лідируючу позицію щодо енергоспоживання, то розробка та впровадження енергоефективних рішень для вітчизняної економіки є пріоритетним завданням. Розглянуто та проаналізовано провідні світові практики енергоефективності економіки на кожному етапі життєвого циклу, які дозволяють виявити наявні шляхи вибудовування енергоефективного промислового виробництва. Автор статті приходить до висновку, що найважливішою складовою вектору розвитку енергоефективного виробництва є побудова грамотного стратегічного та оперативного управління, прагнення до створення єдиної технічної політики, спільної для всіх учасників процесу виробництва на кожному етапі – від проектування до обслуговування та ремонту.