ПРАКТИЧНИЙ ІНСТРУМЕНТАРІЙ ФОРМУВАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ МЕРЕЖЕВИХ СТРУКТУР: ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ АСПЕКТ - КОЛЕСНІКОВ, Андрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Ця стаття присвячена дослідженню ролі інформаційно-аналітичного аспекту у забезпеченні економічної безпеки підприємств мережевих структур. Розглядаються поняття та сутність економічної безпеки підприємств мережевих структур та практичні підходи їх досягнення. В роботі досліджується роль інформаційно-аналітичного аспекту у забезпеченні економічної безпеки, зокрема важливість збору, обробки та аналізу інформації для прийняття обґрунтованих рішень та управління сучасними ризиками. В статті звертається увагу на проблеми, з якими стикаються підприємства мережевих структур у процесі формування економічної безпеки та пропонуються прагматичний інструментарій їх вирішення. Результати дослідження, представлені у статті, сприятимуть розумінню та удосконаленню практичних аспектів формування економічної безпеки підприємств мережевих структур. Підкреслена важливість інформаційно-аналітичного контексту процесу забезпечення економічної безпеки та запропоновані рекомендації щодо ефективного використання інструментів та методів управління інформаційними ресурсами для забезпечення безпекової компоненти мережевих структур.