МОДЕЛІ ПІДТРИМКИ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ В УПРАВЛІННІ ПІДПРИЄМСТВАМИ МЕРЕЖЕВИХ СТРУКТУР: БЕЗПЕКОЗНАВЧИЙ БАЗИС - БУЯК, Леся (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
В сучасних умовах одним із найактуальніших аспектів забезпечення ефективного функціонування підприємств мережевих структур, а також формування позитивних результатів його економічної діяльності в контексті безпекознавства є реалізація прийняття рішень в управлінні мережевої системи. Розроблено комплекс математичних методів і моделей підтримки прийняття рішень в управлінні підприємствами мережевих структур, які дадуть змогу оптимізувати діяльність мережевих систем із урахуванням безпекових орієнтирів. Наукова проблематика системи мережевих підприємств включає етапи: вивчення конкурентного середовища та дослідження факторів впливу; розроблення підходу до оцінювання впливу конкурентоспроможності мережевого бізнесу; розроблення комплексу оптимізаційних моделей та методів управління підприємствами мережевих структур. На основі чого встановлено, що забезпечення економічної безпеки є основним вектором формування підходів щодо розрахунку відповідних економіко-математичних характеристик мережевих підприємств із урахуваннм зовнішніх і внутрішніх факторів впливу.