STATE AND PROSPECTS OF DEVELOPMENT OF FOREIGN TRADE OF UKRAINE COMMODITIES - VLASENKO, Iryna; SIRENKO, Svitlana (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
В статті розглянуто динаміку показників зовнішньої торгівлі товарами України можна за період 2020-2022 роки. Проаналізовано структуру експорту та імпорту товарів. Показано  основні перешкоди для зовнішньої торгівлі України, які виникли у зв’язку з початком повномасштабної війни та окреслено перспективи їх розв’язання у післявоєнний період. Розглянуто дієві інструменти підтримки України в умовах війни з боку Європейського Союзу, які сприятимуть входженню економіки нашої держави до економічного простору ЄС.
Keywords: зовнішня торгівля; експорт товарів; структура експорту; регіони-експортери; імпорт товарів; структура імпорту