ІНСТРУМЕНТАРІЙ АДАПТАЦІЇ ПІДПРИЄМСТВА ДО КОНКУРЕНТНОГО СЕРЕДОВИЩА: АСПЕКТИ ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - НАКОНЕЧНА, Наталія; ГРАДЮК, Наталія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У дослідженні розкриваються питання управління життєздатністю суб’єктів господарювання. Показано, що одним зі векторів політики забезпечення життєздатності підприємства є його адаптація до конкурентного середовища. Своєю чергою, така адаптація в значній мірі залежить від своєчасного задіяння та ефективного використання інструментарію інформаційно-технологічного забезпечення адаптації підприємства до конкурентного середовища. Метою дослідження визначено обґрунтування інструментарію адаптації підприємства до конкурентного середовища зі застосуванням засобів інформаційно-технологічного забезпечення. Визначено напрями такої адаптації. Це формування та збільшення конкурентних переваг, нарощування конкурентного потенціалу, посилення конкурентних позицій, підвищення конкурентоспроможності. Показано, що перспективи подальших досліджень у цій сфері стосуються визначення рішень з інформаційно-технологічної модернізації бізнес-процесів вітчизняних підприємств.