СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ В УМОВАХ РИНКОВОЇ НЕСТАБІЛЬНОСТІ - КУДРЯВЦЕВ, Владислав; ПРОКОПЕНКО, Наталія; КОВАЛЕНКО, Наталія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті проведено детальний аналіз сучасних стратегій розвитку готельних підприємств, спрямованих на адаптацію до динамічних змін у ринковому середовищі. У статті схарактеризовано ключові чинники, що впливають на діяльність готельного бізнесу в умовах ринкової нестабільності, а також сформовано рекомендації для підвищення конкурентоспроможності. Розглянуто вплив економічних, політичних, соціокультурних і технологічних чинників на функціонування підприємств готельного бізнесу. Зокрема, визначено, що економічні умови, такі як рівень інфляції та зміни валютного курсу, безпосередньо впливають на попит на готельні послуги. Політична стабільність є важливим елементом, який формує довіру споживачів, тоді як соціокультурні тренди, зокрема зростаюча увага до екологічності, вимагають від підприємств адаптації своїх послуг. Технологічні інновації, включаючи автоматизацію процесів і цифровий маркетинг, також відіграють критичну роль у підвищенні ефективності бізнесу. Результати дослідження свідчать про те, що підприємства готельного бізнесу, які впроваджують інноваційні технології та орієнтуються на потреби споживачів, мають вищі шанси на успішну адаптацію до змінюваних умов ринку. Стаття також містить практичні рекомендації щодо впровадження стратегій розвитку, що допомагають підвищити стійкість готелів і забезпечити їхню конкурентоспроможність у складних економічних реаліях.