РОЗВИТОК РЕГІОНАЛЬНИХ ЛОГІСТИЧНИХ ЦЕНТРІВ ЯК НАПРЯМ УДОСКОНАЛЕННЯ ПІДПРИЄМНИЦТВА - ГОНЧАР, Ольга; КАСІЙ, Леся (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті представлено результати досліджень перспектив формування та обґрунтовано необхідність розвитку регіонального  логістичного центру дистрибуції на прикладі Львівської області (райони – Самбірський, Старосамбірський, Дрогобицький). Обґрунтовано необхідність та доцільність формування подібного логістичного центру для фермерських господарств та окремих домогосподарств, які займаються вирощуванням плодоовочевої продукції та інших суб’єктів логістичного сектору, які долучаються до ланцюжка товароруху. Формування регіонального логістичного центру дистрибуції проєктується на основі співпраці  суб’єктів сільського агросектору з транспортно-логістичними фірмами регіону. Це дозволить сільгоспвиробникам значно зекономити ресурси та час на розподіл продукції та створить додаткові можливості для нарощування обсягів продукції і підвищення якості її обробки, зберігання і доставки кінцевим споживачам. Також створить реальні можливості для експорту якісної плодоовочевої продукції, як натуральної продукції, вирощеної на українській землі.