РОЗВИТОК СТРАТЕГІЇ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ЯК НЕВІД'ЄМНОЇ ЧАСТИНИ СТРАТЕГІЧНОЇ ПЕРСПЕКТИВИ ТРАНСПОРТНОЇ ГАЛУЗІ - СПІЦИНА, Ангеліна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Стаття присвячена дослідженню стратегічного управління розвитком персоналу, як невід’ємної частини стратегічної перспективи транпортної галузі. Окреслено стратегію як таку, що визначає пріоритети комплексного формування транспортної політики та ефективного державного управління, основні напрями розвитку транспортної галузі України на період до 2030 року. Її метою є створення інтегрованого у загальносвітову транспортну мережу, безпечно функціонуючого та ефективного транспортного комплексу України; задоволення потреб населення у перевезеннях та покращення умов ведення бізнесу для забезпечення конкурентоспроможності й ефективності національної економіки в умовах нестабільності. Досліджено сучасні проблеми системи управління розвитком персоналу галузі, висвітлено специфіку, негативні та позитивні тенденції цього процесу.  Досліджено зміст поняття «стратегічне управління розвитком персоналу» та визначено його сутнісні характеристики. Розглянуто основні завдання, функції та принципи реалізації стратегічного управління розвитком персоналу як частини стратегічної перспективи транпортної галузі. Доведено тісний взаємозв’язок між стратегією розвитку транспортної галузі та стратегією розвитку її персоналу. Обґрунтовано взаємозв’язок стратегії якості послуг зі стратегією розвитку персоналу, стратегії інноваційного росту та розвитку галузі зі стратегією розвитку персоналу, стратегії техніко-технологічного розвитку зі стратегією розвитку персоналу транпортної галузі.