ВАРТІСНО-ОРІЄНТОВАНІ ЧИННИКИ В УПРАВЛІННІ ЕКОНОМІЧНОЮ БЕЗПЕКОЮ ПІДПРИЄМСТВ МЕРЕЖЕВИХ СТРУКТУР - СТЕЦЬКО, Микола (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У даній статті запропоновано механізм управління економічною безпекою підприємств мережевих структур, визначено основні функціональні цілі цієї безпеки та викладено перелік зовнішніх та внутрішніх чинників, які впливають на неї. Виділено стратегічний розвиток як запобіжне управління економічною безпекою мережевих структур. Окреслено сучасні аспекти формування підходів до вартісно-орієнтованого менеджменту фінансами підприємств мережевих структур та визначено необхідність трансформації управлінських підходів до фінансів у контексті нової парадигми фінансового управління.Доведено, що впровадження сучасних технологій у систему управління підприємств мережевих структур в межах глобального розвитку цифрової економіки, вимагає переосмислення системи управління фінансовими потоками в бізнес-процесах, спрямованих на оцінку вартості бізнесу в загальній системі фінансового управління.Визначено ефективність впливу сучасних концепцій вартісно-орієнтованого управління на прибутковість діяльності підприємств мережевих структур впродовжїхньої діяльності. Проведено аналіз складових процесу вартісно-орієнтованого управління, компонентів та принципів, визначено сучасні особливості адаптації цих елементів до процесів управління фінансовими потоками підприємств мережевих структур.