АНАЛІЗ СКЛАДОВИХ ОРГАНІЗАЦІЇ СИСТЕМИ ВНУТРІШНЬОГО КОНТРОЛЮ РОЗРАХУНКІВ ЗА ТОВАРНИМИ ОПЕРАЦІЯМИ НА ПІДПРИЄМСТВІ - БОГАТЧИК, Людмила; ЛОПАТОВСЬКИЙ, Віктор; СЕРЕВЕТНИК, Олена (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Доведено, що вибір оптимальних складових системи внутрішнього контролю відіграє важливу роль при визначенні стратегічних пріоритетів діяльності суб’єкта господарювання, та знаходить відображення у покращенні його звітних показників. Запропоновано систему внутрішнього контролю розрахунків за товарними операціями проводити шляхом вивчення особливостей побудови внутрішнього контролю розрахунків з постачальниками, дебіторами, а також нарахування і сплати ПДВ. Для кожного з напрямів визначено мету перевірки, сформовано перелік контролюючих процедур, встановлено складові інформаційного забезпечення та здійснено підбір методичних інструментів.