РЕСУРСНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ЗЕЛЕНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ ЯК СТРАТЕГУВАННЯ БІЗНЕСУ - ГАРАФОНОВА, Ольга; ЯНКОВОЙ, Роман; ХУДОЛЕЙ, Вероніка; ПІЩЕНКО, Олег (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
В статті досліджено ресурсний потенціал зелених трансформацій як стратегування бізнесу.Встановлено, що пріоритетом зелених трансформацій є турбота про навколишнє середовище та забезпечення того, щоб більше компаній почали перехід до екологічного бізнесу.Тому при використанні ресурсного потенціалу зелених трансформацій потрібно адаптувати статути до екологічної компанії. Потрібно розробляти зелену корпоративну політику, планувати доступ до пільг і податкових пільг, якими користуються екологічні компанії, знайти зелене фінансування, покращити внутрішнє стратегування. При цьому витрати та репутація покращяться рамках переходу до екологічної компанії при зелених трансформаціях.