ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ КРЕДИТНИМ РИЗИКОМ БАНКУ - ЛАРІОНОВА, Катерина; ТАНАСІЄНКО, Наталія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У дослідженні проаналізовано та узагальнено теоретичні аспекти сутності «кредитний ризик» банку. Визначено особливості кредитного ризику банківських установ. Сформульовано авторське визначення кредитного ризику, яке дає змогу максимально врахувати його сутнісні ознаки та вказує на вартісне вираження реалізації кредитного ризику і акцентує, що порушення умови повернення позикових коштів може бути спричинене дією як зовнішніх, так і внутрішніх чинників. Розглянуто основні етапи управління кредитним ризиком банківської установи: підготовку стратегії, планування, ідентифікацію, оцінку, вибір методів, контроль і коректування. Охарактеризовано особливості методів оцінки та методів управління кредитним ризиком.