ІНСТРУМЕНТАРІЙ ПОВЕДІНКОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ В ОРГАНАХ ПУБЛІЧНОЇ ВЛАДИ - НИНЮК, Інна; СЕМИКРАС, Олександр; СУЛИМ, Борис (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У сучасному світі органи публічної влади відіграють критичну роль у формуванні та впровадженні політики, що впливає на соціальну та економічну діяльність суспільства. Забезпечення ефективного поведінкового регулювання в цих органах стає надзвичайно важливим завданням. Актуальність цього дослідження полягає в необхідності розробки комплексних та інноваційних інструментів для регулювання діяльності органів публічної влади. Дослідження спрямоване на вивчення інструментарію поведінкового регулювання, який використовується в органах публічної влади з метою забезпечення більшої відповідності їх діяльності вимогам суспільства та досягнення стратегічних цілей. Метою цього дослідження є аналіз і оцінка інструментарію поведінкового регулювання в органах публічної влади з метою визначення ефективних підходів та можливостей для покращення цього процесу. Об'єктом дослідження є інструментарій поведінкового регулювання в органах публічної влади. Предмет дослідження включає в себе інструменти, методи та стратегії, які використовуються для впливу на поведінку акторів у сфері публічного управління. В дослідженні використано комплекс кількох методів. Перш за все, був проведений аналіз літературних джерел і публікацій з питань поведінкового регулювання в органах публічної влади. Далі, була проведена кількісна аналітика результатів опитувань відомих діячів уряду та високопосадовців. Також, були проведені інтерв'ю та аналіз офіційних документів для підтвердження та узагальнення отриманих даних. У рамках цього дослідження були визначені основні тенденції використання інструментарію поведінкового регулювання в органах публічної влади, ідентифіковані його переваги та недоліки, а також надані рекомендації щодо оптимізації процесу регулювання. Основними висновками дослідження є необхідність подальших досліджень у цій сфері для розвитку більш ефективних інструментів поведінкового регулювання в органах публічної влади. Розуміння та застосування цих інструментів може сприяти поліпшенню якості управління та забезпечити більший рівень відповідальності у сфері публічного управління.