РИНОК ОВОЧІВ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ: НОВІ ВИКЛИКИ - ДУХНИЦЬКИЙ, Богдан (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті розглянуто актуальні аспекти функціонування ринку овочів України, включаючи деталізацію товарної й регіональної структури виробництва. Наведено баланс овочевих культур за основними статтями їх використання. Виділено зміни, які відбулись в зовнішній торгівлі овочами і сприяли збільшенню її негативного сальдо. Окремо досліджено вплив війни та її наслідків на овочевий сектор нашої країни. Охарактеризовано нові тенденції ринку, переважно вимушені, які спостерігаються протягом 2022-2023 років і впливатимуть на його розвиток в найближчій перспективі.