ВПЛИВ ВІЙНИ НА МІЖНАРОДНІ ТРАНСПОРТНІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ УКРАЇНИ - ХАРУН, Олена; ГРИЦИНА, Леся (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті з’ясовано тенденції розвитку міжнародних транспортних перевезень України у період активної фази війни. Проаналізовано динаміку міжнародних перевезень основними видами транспорту. Досліджено сучасний стан розвитку експорту й імпорту транспортних послуг. Визначено ключові фактори, що впливають на нормалізацію транспортних перевезень України. Розкрито перспективи та негативні тенденції після підписання угоди про транспортне безвізове співробітництво з Європейським Союзом. Наведено перелік законодавчо-нормативних новацій та організаційних заходів, які спрямовані на покращення міжнародних транспортних перевезень. Обґрунтовано, що вдалим рішенням для відновлення країни стане інтеграція української економіки до економічної системи ЄС з допомогою різноманітних європейських логістично-інфраструктурних проектів.