АНАЛІЗ КОІНТЕГРАЦІЇ РИНКУ КРИПТОВАЛЮТ - ТРОЯН, Кирило (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У цьому дослідженні вивчається внутрішня динаміка ринку криптовалют за допомогою комплексного аналізу коінтеграційних зв'язків та їхнього зв'язку з обсягами торгів. Вивчивши 71 687 криптовалютних пар, ми виявили, що 79,06% з них демонструють значну коінтеграцію на 95% довірчому рівні, що свідчить про значну ринкову інтеграцію в рамках криптовалютної екосистеми. Аналіз виявив чіткі моделі інтеграції між різними категоріями криптовалют: токени NFT, metaverse-токени та токени інтероперабельності демонструють особливо високий рівень коінтеграції (>90%), в той час як стейблкоіни та токени для сховищ демонструють відносно нижчий рівень (