СИСТЕМНИЙ ПІДХІД ДО РОЗВИТКУ ЛОГІСТИКИ ВИРОБНИЧИХ ПІДПРИЄМСТВ - ГОНЧАРУК, Андрій; КАРПЕНКО, Вадим; ШЛЯХОВИЙ , Олександр; ПІДКАМІНСЬКИЙ, Микола (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У дослідженні в центрі уваги перебувають питання організації та вдосконалення логістичної діяльності підприємств виробничого сектора національної економіки. Розкрито актуальність завдань формування ефективної логістичної системи, спроможної забезпечувати оптимальне й раціональне (за часовими та фінансово-економічними характеристиками) переміщення товарів, матеріальних, інформаційних, кадрових та інших активів і цінностей суб’єктів господарювання. На такій основі метою дослідження визначено обґрунтування системного підходу до розвитку системи логістики виробничих підприємств. Визначено та охарактеризовано нові підходи та рішення в сфері організації й вдосконалення логістичних систем вітчизняних підприємств виробничих секторів національної економіки. Вказано на перспективи подальших розробок і напрацювань щодо побудови більш раціональних й ефективних логістичних систем підприємств реального сектора національного господарства.