ОСОБЛИВОСТІ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА В ПЕРІОД ПІСЛЯВОЄННОЇ ВІДБУДОВИ - ЧИНЧИК, Ігор; ГОЛУБКА, Степан (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті відзначено актуальність пошуку механізмів, підходів та інструментів до розвитку національного підприємництва в умовах післявоєнної відбудови. Визначено перепони та засади інноваційного підприємництва як драйвера післявоєнної відбудови економіки країни.  Сформовано комплекс передумов для розвитку інноваційного підприємництва в Україні в період післявоєнної відбудови. Виокремлено та обґрунтовано зміст стратегії та бізнес - моделей інноваційного розвитку підприємства у період післявоєнної відбудови країни.