РОЗБУДОВА КОНЦЕПТУАЛЬНИХ ПІДХОДІВ МОДЕЛІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ТА ПОСТ КОНФЛІКТНОГО ВІДНОВЛЕННЯ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ УКРАЇНИ НА ІННОВАЦІЙНІЙ ОСНОВІ - КРИЛОВ, Микола (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
Стаття присвячена теоретичному обґрунтуванню та розробці концептуальних підходів до формування моделі сталого розвитку і постконфліктного відновлення сільських територій України на інноваційній основі, спрямованої на забезпечення їх соціальної, економічної та екологічної стійкості, відновлення людського й виробничого потенціалу, активізацію місцевих ініціатив та впровадження сучасних інструментів розвитку громад в умовах післявоєнної відбудови. Сформовано основні напрями постконфліктного відновлення сільських територій. Здійснено аналіз відмінностей програм Європейського Союзу «Smart Village» від «LEADER». Розроблено Модель сталого розвитку та пост конфліктного відновлення сільських територій України (на основі LEADER і Smart Village). В моделі визначено та описано стратегічні цілі, завдання, очікувані результати.