РАДИКАЛІЗМ В УПРАВЛІННІ КАДРАМИ, ЯК ІНСТРУМЕНТАРІЙ ПОПЕРЕДЖЕННЯ КОНФЛІКТІВ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МИРУ НА ПЛАНЕТІ - АНДРУШКІВ, Богдан; КИРИЧ, Наталія; ПОГАЙДАК, Ольга; РАТИНСЬКИЙ, Вадим (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті розглянуто окремі проблеми виникнення конфліктів що є результатом безвідповідальних висловлювань та непослідовної поведінки державних лідерів у сфері Міжнародного і політичного управління, розкрито організаційні засоби та механізми його удосконалення, забезпечення стабільності і миру в світі у повоєнний період.Приведено приклади непродуманих та безвідповідальних висловлювань в оцінках діяльності  держав, при тому у різних формах та у різних сферах суспільної діяльності. Досліджено їх у процесах і методах управління, які обумовлені обставинами сучасних Міжнародних відносин та  в умовах його трансформації до високоморальних цивілізованих  Європейських стандартів.Розглянуто  особливості впливу, та наслідки негативної поведінки на  формування свідомості особи-управлінця з врахуванням дії об'єктивних чинників в специфічних умовах як воєнного часу, так  і повоєнного розвитку держави.Підтверджено негативний вплив  ігнорування високоморальними, гуманістичними, науковими принципами і традиціями, заснованими на віковічних засадах та демократичних засадах. Запропоновано вирішення цієї проблематики шляхом створення  організаційних механізмів використання ІТ – технологій, штучного інтелекту (ШІ) ін., вивчення  політичного середовища  за сферами суспільної діяльності, рекомендовано засоби їх вирішення.