ПРОГНОЗУВАННЯ СПОЖИВЧОЇ ПОВЕДІНКИ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ РИНКУ - ЛАТИШЕВ, Костянтин; ПИРОГОВ, Дмитро (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті досліджено трансформацію споживчої поведінки в умовах цифрової економіки та визначено ключові чинники, що впливають на процес прийняття рішень про покупку. Проаналізовано особливості сучасного «цифрового» споживача, зокрема його раціональність, вимогливість і активну участь у взаємодії з брендом. Визначено роль персоналізації, соціальних мереж, онлайн-відгуків та логістичних факторів у формуванні споживчого вибору. Розглянуто еволюцію підходів до аналізу поведінки споживачів та сучасний інструментарій предиктивної аналітики.