МІЖНАРОДНА МІГРАЦІЯ ВИСОКОКВАЛІФІКОВАНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЯК ЧИННИК ЦИФРОВОЇ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ КРАЇНИ (НА ПРИКЛАДІ КРАЇН ЄС) - ОЛІЙНИК, Олена (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
В статті досліджено взаємозв’язок між міжнародною міграцією висококваліфікованих працівників та цифровою конкурентоспроможністю країн Європейського Союзу. Методологічну основу дослідження склали дані IMD World Digital Competitiveness Ranking та IMD World Talent Ranking за 2025 рік для 27 країн ЄС. Результати кореляційного аналізу засвідчили наявність статистично значимого тісного позитивного зв’язку між міграцією висококваліфікованих іноземних працівників та загальним індексом цифрової конкурентоспроможності і трьома його суб-індексами.