ЕВОЛЮЦІЯ ПОШУКОВОЇ ОПТИМІЗАЦІЇ ЯК ЧИННИК ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ІНТЕРНЕТ-МАРКЕТИНГУ В СЕРЕДОВИЩІ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ - РОДІОНОВ, Сергій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті досліджено еволюцію пошукової оптимізації (SEO) та її роль у трансформації стратегій інтернет-маркетингу під впливом штучного інтелекту. Проаналізовано зміну парадигми інформаційного пошуку: від класичної видачі посилань до формування генеративних відповідей. Особливу увагу приділено ідентифікації системних ризиків впровадження штучного інтелекту, зокрема проблемі «нульового кліка», непрозорості алгоритмів та уніфікації контенту. Обґрунтовано, що інтеграція традиційних методів із орієнтованими під роботу зі штучним інтелектом стратегіями є критичною умовою забезпечення видимості бренду. Сформульовано практичні рекомендації щодо адаптації маркетингових комунікацій підприємств до роботи в екосистемах генеративного пошуку.