МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ ВИБОРУ HRM ЗАСОБУ ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ НА ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - АЗАРОВА, Анжеліка; ПЕДОРЕНКО, Іван; ЄЛІСЄЄВА, Оксана; МІРОНОВА, Юлія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті досліджено програмні засоби для управління персоналом на підприємстві, зокрема, вітчизняні ІС – PeopleForce, Hurma та Вправно, а також закордонні аналоги – BambooHR, Zoho People і SAP SuccessFactors. Здійснено моделювання процесу вибору оптимальної HRM із застосуванням багатокритеріального аналізу. Було обґрунтовано систему критеріїв, за якою визначено функцію корисності кожної з альтернативних ІС на базі лінійної моделі зважених сум. Це дозволило обрати HRM Hurma як науково обґрунтовану ERP, що є оптимальною для удосконалення системи управління персоналом вітчизняних підприємств.Було визначено практичну доцільність застосування лінійної моделі зважених сум як інструменту підтримки управлінських рішень у процесі цифрової трансформації HR-функції підприємства. Запропонований підхід дозволяє мінімізувати суб’єктивність вибору програмного забезпечення, врахувати стратегічні пріоритети компанії та забезпечити узгодженість між функціональними можливостями HRM-системи й реальними потребами вітчизняних підприємств в умовах динамічного бізнес-середовища.