УПРАВЛІННЯ МАРКЕТИНГОВОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ЗМІН КОНКУРЕНТНОГО СЕРЕДОВИЩА - БОНДАРЕНКО, Денис (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті проаналізовано особливості управління маркетинговою діяльністю підприємств в умовах динамічних змін конкурентного середовища. Встановлено, що ефективна адаптація маркетингових стратегій потребує комплексного підходу, включаючи аналіз конкурентного середовища, оптимізацію цін та асортименту, впровадження цифрових інструментів і аналітики, а також розвиток лояльності клієнтів і бренду. Дослідження показало зростаючу роль цифровізації та трансформації споживчої поведінки для підвищення конкурентоспроможності підприємства. Виявлено, що адаптивний маркетинговий підхід дозволяє підприємствам швидко реагувати на зміни ринку, зміцнювати позиції бренду та підвищувати ефективність управлінських рішень. Загалом, впровадження адаптивних стратегій маркетингу сприяє підвищенню ринкової орієнтації та стабільності розвитку підприємств у мінливому конкурентному середовищі.