РОЗВИТОК ЛІДЕРСЬКОГО ПОТЕНЦІАЛУ САМОЗАЙНЯТИХ ОСІБ - ГАРВАТ, Ольга (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті розглядається розвиток лідерського потенціалу в контексті самозайнятості. На основі аналізу моделей Korn Ferry, CCL та досліджень Д. Гоулмана визначено складові лідерського потенціалу. Встановлено, що формою прояву лідерства самозайнятої особи є отримані результати її праці не залежно від роду трудової діяльності, і саме рівень незадоволення отриманими результатами визначатиме рівень необхідного розвитку її лідерського потенціалу. Доведено, що для осіб, які працюють на себе, лідерство трансформується у здатність до стратегічного самоуправління, прийняття ризиків та формування персонального бренду. Розвиток лідерського потенціалу самозайнятої особи передбачає безперервне, систематичне, узгоджене у часі і просторі удосконалення своїх знань, умінь та навичок, що дозволятиме підвищувати їх конкурентоспроможність та забезпечувати сталість власної справи.