УПРАВЛІННЯ КОНФЛІКТАМИ В ПЕРЕГОВОРНОМУ ПРОЦЕСІ - ФЕДОРИШИНА, Лариса; ДЕКАЛЮК, Олена (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
Статтю присвячено управлінню конфліктами в переговорному процесі в сфері бізнесу.  Виокремлено причини (об’єктивні і суб’єктивні) виникнення конфліктів у переговорному процесі. Наведено класифікацію конфліктів за певними ознаками: змістом (конфлікти інтересів, конфлікти позицій, конфлікти цінностей, інформаційні конфлікти), масштабом (міжособистісні, міжгрупові, міжорганізаційні) та характером перебігу (конструктивні, деструктивні). Описано етапи процесу управління та розв’язання конфліктів у переговорах. Окреслено практичні методи вирішення конфліктів у переговорному процесі. Обґрунтовано, що управління конфліктами у переговорному процесі дозволяє не лише знизити напругу, а й підвищити якість управлінських рішень, зберегти ділові відносини та трансформувати конфлікт у ресурс розвитку.