ЦИФРОВІ ІННОВАЦІЇ ЯК ІНСТРУМЕНТИ ПРОСУВАННЯ ВИСОКОТЕХНОЛОГІЧНИХ БРЕНДІВ НА ГЛОБАЛЬНИХ РИНКАХ - ЦИМБАЛ, Людмила; ФІЦАК , Поліна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті розкриваються питання використання інноваційних інструментів просування високотехнологічних брендів на ринки, можливості використання технологій штучного інтелекту, імерсивних технологій як інструментів маркетингової активності та формування довіри до брендів на глобальному ринку. Визначено, що саме інноваційні технології стають основою формування високого рівня довіри до високотехнологічних компаній, фіксуючи їх активну позицію на ринку технологій. Це призводить не лише до зростання лояльності до самих брендів, а і сприяє формуванню нових ринків, де технології розглядаються уже не як здобутки діяльності, а як інструменти промоції. Компанії все активніше використовують віртуальну та доповнену реальність для просування своєї продукції, а наявність компаній чи брендів у екосистемі голосових помічників розглядається як важливий інструмент ринкового успіху та просування компаній навіть на локальних ринках. Встановлено, що лідерами на ринку голосових помічників є саме високотехнологічні бренди, які апробовують ці технології і випускають на ринок як окремі інструменти, формуючи цілі екосистеми.