МЕТОДИЧНИЙ ПІДХІД ДО ОРГАНІЗАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ КОМУНІКАЦІЙНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ УНІВЕРСИТЕТУ - СУЛЕЙМАНЛИ , Фарід Азар огли (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті обґрунтовано методичний підхід до організаційного забезпечення управління комунікаційною діяльністю університету, що поєднує принципи, етапи та інструменти в єдину систему. Комунікаційна діяльність визначається як стратегічний ресурс розвитку закладу вищої освіти, який формує конкурентоспроможність, імідж та інтеграцію у світовий освітній простір. Запропонована модель забезпечує узгодженість інформаційних потоків, прозорість управлінських рішень та адаптивність до змін середовища. Практичне значення дослідження полягає у створенні інструментів для організації комунікаційних процесів, що сприяють формуванню позитивного іміджу університету та підвищенню якості управління. Проведено систематизацію принципів і розроблено логіку управлінського циклу, що дозволяє університетам ефективно реагувати на виклики глобалізації й цифровізації, формуючи стійкі комунікаційні стратегії розвитку.