СИНЕРГІЯ SMM-ПРОСУВАННЯ ТА ТОВАРОЗНАВЧИХ ПІДХОДІВ В ОРГАНІЗАЦІЇ СУЧАСНОЇ РОЗДРІБНОЇ ТОРГІВЛІ - ШВАРЦ , Ірина; ДАВИДЮК , Людмила; ПІЛЯВОЗ , Тетяна; КОРНЕЛЮК , Ніна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті досліджено взаємозв'язок між стратегіями SMM-просування та товарознавчими підходами в організації роздрібної торгівлі. Проаналізовано сучасні тренди цифровізації торговельної сфери та їх вплив на споживчу поведінку. Визначено, що інтеграція соціальних медіа у товарознавчу діяльність створює нові можливості для презентації якісних характеристик продукції та формування довіри споживачів. Встановлено, що ефективне поєднання візуального контенту про товарні властивості з інтерактивними форматами комунікації підвищує конкурентоспроможність роздрібних підприємств на 34-48%. Розглянуто механізми інтеграції товарознавчої інформації у контент-стратегії соціальних медіа. Доведено необхідність системного підходу до інтеграції товарознавчих знань у стратегію SMM-просування для забезпечення прозорості інформації про товар та задоволення інформаційних потреб сучасного споживача.