СУТНІСТЬ ТА ЗНАЧЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ В БАНКІВСЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - ЗАЯЧКІВСЬКА , Оксана; ШВЕЦЬ , Віктор; ІЛЛІН, Вадим (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті розглянуто сутність та значення інформаційної безпеки в банківській діяльності в умовах цифровізації та зростання кіберзагроз. Проаналізовано наукові й нормативні підходи до визначення інформаційної безпеки та її ключових характеристик: конфіденційності, цілісності й доступності. Визначено основні загрози інформаційній безпеці банківських установ і обґрунтовано необхідність комплексного підходу до захисту інформаційних ресурсів як чинника фінансової стабільності та довіри клієнтів.