АДАПТАЦІЯ СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ АГРАРНОГО ПІДПРИЄМСТВА ДО ОПЕРАЦІЙНОГО ІННОВІНГУ ТА СТРАТЕГУВАННЯ КРЕАТИВНОГО БРЕНДУ - ПОМАЗ , Олександр; ГОНЧАРЕНКО , АЛІНА; МАЛИШКО , Віра; СТРІЛЕЦЬ , Валентина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті досліджено теоретичні та прикладні аспекти адаптації системи менеджменту аграрного підприємства до умов операційного інновінгу та стратегування креативного бренду. Розкрито сутність і роль інноваційних процесів у формуванні ефективної системи управління, здатної швидко реагувати на зміни зовнішнього середовища та виклики цифровізації аграрного сектору. Обґрунтовано необхідність впровадження стратегічного управління, спрямованого на забезпечення конкурентоспроможності та сталого розвитку підприємства на основі інтеграції інновацій, маркетингових стратегій і бренд-менеджменту. Запропоновано підхід до операційного інновінгу, який передбачає оптимізацію управлінських, виробничих і комунікаційних процесів із застосуванням цифрових технологій та інструментів креативного менеджменту. Особливу увагу приділено стратегуванню креативного бренду як чиннику формування позитивного іміджу аграрного підприємства, зміцнення довіри споживачів та підвищення вартості бренду. У результаті дослідження визначено напрями організаційних змін, що сприяють підвищенню ефективності системи менеджменту та формуванню інноваційно орієнтованої корпоративної культури.