РОЛЬ МАРКЕТИНГОВОГО АУДИТУ У ФОРМУВАННІ ЕФЕКТИВНОЇ ЦИФРОВОЇ КОМУНІКАЦІЙНОЇ СТРАТЕГІЇ - БІЛИК , Марина; МОРОЗ , Олена; БУНАК , Анастасія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті розглянуто теоретичні та прикладні аспекти застосування маркетингового аудиту як ключового інструменту формування ефективної цифрової комунікаційної стратегії підприємств. Маркетинговий аудит розглядається як комплексне, структуроване й неупереджене дослідження маркетингового середовища, цілей і стратегій підприємства з метою виявлення сильних і слабких сторін та формування плану дій для підвищення конкурентоспроможності. Узагальнено класифікаційні підходи до видів маркетингового аудиту, наведено метрики оцінювання ефективності цифрових каналів комунікації та здійснено порівняльний аналіз основних аналітичних інструментів. Здійснено порівняльний аналіз інструментів аналітики та охарактеризовано роль social listening і поведінкових моделей у процесі ухвалення маркетингових рішень. Окреслено підходи до вимірювання CTR, конверсій, залучення користувачів та органічного трафіку. Окремо висвітлено застосування моделі MINDSPACE, яка дає змогу інтегрувати поведінкові інсайти з аналітичними даними для підвищення точності управлінських рішень і конкурентоспроможності бізнесу в умовах цифрової економіки.