ЦИРКУЛЯРНА ЕКОНОМІКА І ТУРИЗМ: СУЧАСНІ ТРЕНДИ ТА МОЖЛИВОСТІ - АТАМАНЧУК , Зорина; РИЛЬСЬКИЙ , Владислав (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті досліджено, що для туризму, міжнародного туризму важливим питанням є використання підходів циркулярної економіки, які дозволяють мінімізувати вплив діяльності суб’єктів туристичного бізнесу на навколишнє середовище і спрямовані на забезпечення сталого використання природних ресурсів, збереження біорізноманіття та підвищення соціальної й економічної вигоди для місцевих громад. Розглянуто Проєкт Стратегії впровадження принципів циркулярної економіки в Україні, спрямованої на екологічно безпечне, конкурентоспроможне та стійке економічне зростання України через ефективне управління ресурсами і відходами. Обґрунтовано, що циркулярні стратегії України потребують єдиних узагальнених підходів для прийняття ефективних рішень у сфері циркулярної економіки.