ВИКОРИСТАННЯ ІНСТРУМЕНТІВ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ ПРИ ПІДГОТОВЦІ ЕКОНОМІСТІВ - ГЕВЛИЧ, Іван (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2026)
У статті обґрунтовано системний підхід до інтеграції інструментів штучного інтелекту в підготовку економістів у вищій школі, розкритий зміст педагогічного, компетентнісного, технічного, аналітичного, етичного компонентів. Ідентифіковані інструменти ШІ, які застосовуються в освітньому процесі, та напрями їх застосування, зокрема інформаційно-аналітична підтримка, обробка та аналіз даних, індивідуалізація навчання та проєктно-кейсна діяльність. Виділені проблеми використання ШІ, запропоновані шляхи їх вирішення через методичні, технічні, етичні та регуляторні заходи. Здійснено TOWS-аналіз використання штучного інтелекту в освітньому процесі при підготовці економістів у ЗВО.