ОСОБЛИВОСТІ ТА ПРОБЛЕМИ ДИСКОНТУВАННЯ В ОЦІНЦІ ЕФЕКТИВНОСТІ ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ - ПИЛИПЯК, Олександр; БАКАЙ, Віталій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджено теоретичні та практичні аспекти застосування методу дисконтування під час оцінювання ефективності інноваційних проєктів. Проаналізовано сутність методу, його роль у визначенні поточної вартості майбутніх грошових потоків, а також особливості використання у сфері інноваційної діяльності, де ризики та невизначеність мають підвищений рівень. Особлива увага приділяється складності та неоднозначності визначення складових ставки, що зумовлює необхідність уточнення методичних підходів до розрахунку. Визначено ключові чинники, які впливають на формування ставки дисконтування.